EWII-topchef bliver ny formand for Kolding Egnsteater

Det tidligere Mungo Park-teater har udpeget Lars Bonderup Bjørn som ny bestyrelsesformand. Han overtager posten fra Kasper Wilton. 

Lars Bonderup Bjørn
Lars Bonderup Bjørn (51) Adm. direktør, EWII, forfatter, fhv. direktør, Thaleia, MAN, Aalborg Industries, fhv. formand Aalborg Universitet og Frederikshavn Havn

Lars Bonderup Bjørn, administrerende direktør i energiselskabet EWII, er blevet udpeget som ny formand for Kolding Egnsteater, der tidligere gik under navnet Mungo Park. 

Det skriver JydskeVestkysten.

Han overtager posten fra Kasper Wilton. 

"Jeg har sagt ja til formandsposten, fordi mit hjerte brænder for teater, det er min store  fritidsinteresse. Jeg synes, teatret er en vigtig institution, hvor vi kan lege med spørgsmålet om, hvordan vi er som mennesker," siger Lars Bonderup Bjørn, der også er bestyrelsesformand for Dacapo Teatret i Odense og medlem af bestyrelsen for Teater Nordkraft i Aalborg. 

Den nye teaterformand har været direktør i EWII i snart tre år. Han har tidligere stået i spidsen for Aalborg Industries og motor- og propeller-producenten MAN Diesel.

Han har også været bestyrelsesformand for Aalborg Universitet og Frederikshavn Havn.

Lars Bonderup Bjørn er i offentligheden kendt for at være manden, som en række danske banker har hyret til at overtage kriseramte virksomheder. Her har enten skulle lukke og slukke eller redde stumperne.

Nu gælder det Kolding Egnsteater, der ifølge JydskeVestkysten, har været på fallittens rand under coronakrisen. 

 

 

 

 

 

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal