Fhv. V-borgmester i Lyngby-Taarbæk forlader kommunalbestyrelsen

Søren P. Rasmussen (V), der er tidligere borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune, forlader kommunalbestyrelsen og bliver gjort til æresmedlem af Venstre.

Søren P. Rasmussen
Søren P. Rasmussen (52) Byrådsmedlem (V), fhv. borgmester, Lyngby-Taarbæk Kommune

I årene fra 2009 til 2013 var Søren P. Rasmussen (V) borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune og har siden da været medlem af kommunalbestyrelsen som blandt andet formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget.

Men nu forlader han byrådet. Og kommunen.

Det skriver Sjællands Nyheder.

"Søren og Klaus (hans mand, red.) har valgt at flytte til deres nye "residens", Château du Gué aux Biches i Bagnoles de L'Orne i Normandiet i Frankrig. Jeg har selv besøgt dem dér på dette fantastiske sted, så det kan jeg bestemt ikke fortænke dem i," skriver V-formand i kommunen Lis Coskun Laursen i en meddelelse til partiets medlemmer.

Med Søren P. Rasmussens sortie er Venstre ikke længere repræsenteret i kommunalbestyrelsen i Lyngby-Taarbæk, da det bliver førstesuppleant Inge Sandager, som afløser ham i kommunalbestyrelsen. Hun valgte nemlig tidligere på året at forlade Venstre.

Det skete i øvrigt samtidig med det andet Venstre-medlem af kommunalbestyrelsen, Henriette Breum, som siden da har været løsgænger.

Søren B. Rasmussen kan tage indtil flere hædersbeviser med sig til Frankrig, da han sidste år modtog Ridderkorset af Dannebrog for sit politiske virke, og med sin afsked har Venstre valgt at gøre ham til æresmedlem af partiet.

"Det er en ære, der overgår de færreste, men vi føler, at Søren med sit mangeårige engagement og politiske virke fortjener denne anerkendelse. Tidligere i dag fortalte jeg Søren om denne beslutning, og det rørte ham dybt," siger Lis Coskun Laursen.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal