Nyvalgt R-spidskandidat overtager Allerslevs borgmesterpost

Radikales nyvalgte spidskandidat i Københavns Kommune, Mia Nyegaard, overtager tirsdag Anna Mee Allerslevs post som beskæftigelses- og integrationsborgmester.

Mia Nyegaard
Mia Nyegaard (45) Socialborgmester (R), Københavns Kommune

Mia Nyegaard, der fredag blev valgt som ny spidskandidat for Radikale Venstre i København, overtager nu også posten som beskæftigelses- og integrationsborgmester.

Det oplyser Mia Nyegaard på Facebook.

Borgmesterposten er blevet ledig, da den nuværende integrations- og beskæftigelsesborgmester, Anna Mee Allerslev, har valgt at trække sig.

Tommy Petersen, der overtog Allerslevs post som politisk leder for Radikale i København, var egentlig også udset som ny borgmester frem mod kommunalvalget, men han har nu valgt at overlade posten til Mia Nyegaard, der vandt kampvalget som spidskandidaturet over netop Tommy Petersen og en anden radikal kandidat, Anette Thaulow.

"Mia er blevet valgt som partiets spidskandidat i valgkampen, og derfor synes jeg også, at det demokratisk rigtige er, at hun får Anna Mees borgmesterpost," skriver Tommy Petersen i følge DR i en mail til Ritzau.

Mia Nyegaard indsættes som borgmester på et ekstraordinært møde tirsdag, hvor Anna Mee Allerslev samtidig udtræder af Borgerrepræsentationen, og hun fortsætter foreløbigt på posten frem til kommunalvalget 21. november.

katrine@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv uddannelse gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement