Regeringen udpeger Danmarks første klimaambassadør

Tomas Anker Christensen er Danmarks nye klimaambassadør. Han er nuværende ambassadør i Egypten. Samtidig stopper Ditlev Engel som regeringens særlige klimaudsending.

Jeppe Kofod
Jeppe Kofod (46) Udenrigsminister (S)
Dan Jørgensen
Dan Jørgensen (45) Klima-, energi- og forsyningsminister (S), MF (S), adj. professor, Aalborg Universitet

Regeringen har udpeget ambassadør Tomas Anker Christensen som Danmarks ny klimaambassadør. 

Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse

Udnævnelsen er en del af regeringens mål om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent. 

"Klima er et centralt element i den nye S-regerings udenrigspolitik. Nu udnævner vi en dansk klimaambassadør − og sætter dermed endnu et grønt og bæredygtigt aftryk på den internationale klimadagsorden," siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S). 

Tomas Anker Christensen er nuværende ambassadør i Kairo. Han har tidligere været afdelingschef for Udenrigsministeriets Center for Globale udfordringer samt chef for klimateamet i i FN-generalsekretærens kabinet.

"Regeringen har valgt Tomas Anker Christensen, fordi han har et stærkt netværk, omfattende viden om klimaområdet og den nødvendige adgang til internationale samarbejdspartnere. Det er den tyngde og erfaring, der er brug for, hvis vi skal løfte det globale klimaambitionsniveau og få Danmark tilbage i centrum for de internationale forhandlinger," siger klimaminister Dan Jørgensen (S).

Thomas Anker Christensen tiltræder sin nye post 1. februar. Han skal blandt andet deltage i de internationale klimaforhandlinger i FN samt det kommende klimatopmøde, Cop25. 

Det er første gang, at Udenrigsministeriet tildeler titlen klimaambassadør. Der findes dog yderligere fire ambassadører, der ikke er tilknyttet et specifikt land, for eksempel techambassadør Casper Klynge.

I december sidste år blev tidligere Vestas-direktør Ditlev Engel udpeget af VLAK-regeringen som særlig klimaudsending. Den post var tidsbegrænset og udløbet med udgangen af 2019.

Tilbage til navnenyt »

Prøv børn gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal