Regeringen gør Ditlev Engel til særlig klimaudsending

NAVNE: Ditlev Engel skal fremover være regeringens særlige udsending for klima og energi. Han skal fremme private investeringer i den grønne omstilling.

Tidligere Vestas-topchef Ditlev Engel skal være særlig klimaudsending. Her er han i forbindelse med besøg fra Kina tilbage i 2012.
Tidligere Vestas-topchef Ditlev Engel skal være særlig klimaudsending. Her er han i forbindelse med besøg fra Kina tilbage i 2012.Foto: Torkil Adsersen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Morten ØyenAstrid Johanne Bjørnskov

Tidligere administrerende direktør for Vestas Ditlev Engel skal fremover sikre flere private investeringer på globalt plan som regeringens særlige "klimaudsending".

Fakta
Regeringens særlige udsending for klima og energi
  • Regeringen lancerede 15. november sin anden Udenrigs- og Sikkerhedspolitiske Strategi 2019-2020, hvori det fremgår, at regeringen vil udnævne en særlig udsending for klima og energi som en del af indsatsen i forhold til grøn multilateralisme og blandt andet som del af opfølgning på P4G-topmødet i oktober 2018.
  • Modellen for stillingen er inspireret af den, der blev anvendt i forbindelse med det danske kandidatur til European Medicines Agency, hvor Lars Rebien Sørensen fungerede som særlig udsending.
  • Stillingen som særlig udsending for klima og energi er en tidsbegrænset deltidsstilling med udløb i 2019. Efter aftale med Ditlev Engel er der intet vederlag.

Kilde: Energi-, Forsynings-, og Klimaministeriet

Det skriver Klima- og Energiministeriet i en pressemeddelelse.

"Med Ditlev Engel får Danmark en stærk stemme med tung forretningserfaring inden for klima og energi. Ditlev er et værdifuldt aktiv i arbejdet med at vise verden, at den grønne førertrøje er og bliver Danmarks," siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

Han tiltræder som særlig udsending for energi og klima i forbindelse med COP24 i Polen, der allerede er begyndt.

Det er en meget stor ære at blive udpeget til en så betydningsfuld stilling, og jeg anser denne dagsorden for at være den allervigstigste globale udfordring, der skal løses nu.

Ditlev Engel
Regeringens særlige udsending for klima og energi

Grønne investeringer skal op
Det er også planlagt, at Ditlev Engel skal være med ved FN's klimatopmøde i september 2019 i New York, hvor han skal være med til at sætte fokus på private investeringers rolle i den grønne omstilling, oplyser ministeriet.

Modellen for stillingen er inspireret af den, der blev anvendt i forbindelse med det danske kandidatur til European Medicines Agency, hvor Lars Rebien Sørensen fungerede som særlig udsending.

"Det er en meget stor ære at blive udpeget til en så betydningsfuld stilling, og jeg anser denne dagsorden for at være den allervigtigste globale udfordring, der skal løses nu. Jeg ser det derfor som en af mine fornemmeste opgaver at tjene klimaets interesser ved eksemplets magt og inspiration ved at bruge Danmarks mange styrkepositioner og erfaringer til at sikre, at vi får øget investeringerne markant i den globale grønne omstilling hurtigst muligt," siger Ditlev Engel.

Ditlev Engel kommer fra en stilling som chef i DNV GL's energidivision. Den nye stilling er en tidsbegrænset stilling og udløber i 2019. Efter aftale med Ditlev Engel modtager han ikke vederlag som udsending.

0:000:00