Riisager er nyt bestyrelsesmedlem i tænketank for frihedsrettigheder

Tidligere undervisningsminister Merete Riisager (LA) er nyt bestyrelsesmedlem i tænketanken Ideas Beyond Borders.

Merete Riisager
Merete Riisager (44)

For et år siden meddelte daværende undervisningsminister Merete Riisager (LA), at hun ikke ville stille op til det kommende folketingsvalg, og hendes tid i politik var dermed slut.

Dengang begrundede Merete Riisager sin beslutning med, at hun savnede virkeligheden. 

"Det er fantastisk priviligeret at sidde i Folketinget og have været helt inde i maskinrummet i regeringen, men samtidig har jeg også en trang til at træde ud i virkeligheden igen. Jeg savner alt dét, der er derude," sagde Merete Riisager til Berlingske. 

Og nu har den tidligere undervisningsminister altså fundet sig en ny post uden for Christiansborg. Hun er nemlig tiltrådt som nyt rådgivende bestyrelsesmedlem i tænketanken Ideas Beyond Borders.

Det oplyser Merete Riisager til Altinget. 

Merete Riisager er ét ud af i alt ti bestyrelsesmedlemmer i Ideas Beyond Borders, som skal rådgive hovedbestyrelsen i tænketanken, der blev oprettet af menneskerettighedsforkæmper og flygtning Faisal Saeed Al Mutar. 

Tænketanken arbejder for at forebygge ekstremisme ved at udbrede viden om blandt andet frihedsrettigheder og har til formål at "Give udsatte mennesker håb og forhindre ekstremisme, før det slår rødder".

"Det er et klassisk folkeoplysningsprojekt med fokus på frihedsrettigheder, så det er lige down my alley,” skriver Merete Riisager til Altinget. 

Merete Riisager var medlem af Folketinget for Liberal Alliance i perioden 2011 til 2019. I 2016 blev hun undervisningsminister, da Liberal Alliance indtrådte i VLAK-regeringen.

Hun har tidligere arbejdet som manager i Lego og i PricewaterhouseCoopers. 

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal