Se dagens pressemøde: Hummelgaard åbner for at suspendere 225-timersreglen

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

RASKE: På dagens pressemøde fortalte beskæftigelsesministeren, at han drøfter en omstridt regel med Folketinget, og Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, fremlagde nye tal for antallet af raske, der har haft covid-19. Se hele pressemødet nederst i artiklen.

Efter et par dages diskussion om 225-timersreglen her i coronakrisen, åbner beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) nu for, at reglen muligvis kan suspenderes.

"Jeg synes, der klart er nogle saglige, gode grunde til at overveje at gøre det. Rigtig mange ledige har ikke mulighed for at optjene timer, som situationen er lige nu," sagde Peter Hummelgaard på pressemødet.

225-timersreglen betyder, at hvis en ledig har været på kontanthjælp i mindst et år inden for de sidste tre år og ikke har arbejdet mindst 225 timer inden for de seneste 12 måneder, bliver den lediges kontanthjælp skåret.

En suspendering af reglen var ikke en del af den hjælpepakke på beskæftigelsesområdet, som Folketingets partier forhandlede hjem tidligere på måneden. Her blev dagpengeancienniteten frosset fast for ledige, ligesom sygedagpengeperioden blev forlænget.

"Derfor er vi på nuværende tidspunkt i drøftelser med Folketingets partier omkring det," sagde Peter Hummelgaard på pressemødet.

Se hele pressemødet her.

Forrige artikel Coronaoverblik: Ny WHO-kritik af Danmark, McKinsey-hjælp og store tab på aktiemarkedet Coronaoverblik: Ny WHO-kritik af Danmark, McKinsey-hjælp og store tab på aktiemarkedet Næste artikel Undersøgelse af regnskabsrod i forsvaret udløser millionregning Undersøgelse af regnskabsrod i forsvaret udløser millionregning
Magnus Heunicke trækker omstridt lovforslag efter kritik

Magnus Heunicke trækker omstridt lovforslag efter kritik

PERSONLIGE DATA: Sundhedsministeren har fået kritik for at "snige" et forslag om at give myndighederne adgang til hemmelige telefonnumre på coronasmittede og deres kontakter ind i behandlingen af et andet lovforslag. Nu trækker han det tilbage.