Kommuner satser på tidlig indsats

BØRN: Hver tredje kommune arbejder med tidlig indsats i forhold til udsatte børn. Helt nødvendigt, siger velfærdsminister Karen Jespersen (V), mens socialrådgivernes formand ser billedet mere broget.
Tidlig indsats over for udsatte børn er vigigt, og det har mange kommuner fundet ud af.
Tidlig indsats over for udsatte børn er vigigt, og det har mange kommuner fundet ud af.Foto: Colourbox
Anders Heissel

Alle kommuner arbejder forebyggende, og det skal de også ifølge loven. Men billedet er mere broget, fordi blandt andet Ankestyrelsens seneste statistik viser, at de fleste børn er 12 år, før de bliver anbragt.

Bettina Post
Formand for Dansk Socialrådgiverforening
Fakta

Fakta om udsatte børn:

Hvert år anbringes godt 14.000 børn, og mere end 10 procent af hver årgang modtager støtteforanstaltninger efter serviceloven og regnes dermed som udsatte børn. Halvdelen af alle anbringelser sker for unge mellem 15 og 17 år.


Kilde: Servicestyrelsen

Når halvdelen af alle anbringelser af udsatte børn og unge sker, når de er mellem 15 og 17 år, er det vigtigt at skride tidligt ind.

Det har kommunerne indset, og sammen med Servicestyrelsen udsender de nu en række eksempler på god praksis inden for temaet tidlig indsats over for udsatte børn.

Nødvendig med tidlig indsats
Velfærdsminister Karen Jespersen (V) ser meget positivt på, at kommunerne arbejder med at udvikle metoder til tidlig indsats.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00