Effekt af 300-timers regel kortlægges nu

NYHED: Arbejdsdirektoratet har bestilt to undersøgelser, der skal afdække effekten af 300-timers reglen for kontanthjælpsmodtagere.
Henrik Theil
Fakta

300-timers reglen
Hvis et ægtepar har modtaget kontanthjælp i 2 år eller mere, er det en betingelse, at begge ægtefæller kan dokumentere, at de har haft mindst 300-timers ordinært ustøttet arbejde indenfor de seneste 24 måneder.

Hvis ikke de opfylder denne betingelse, mister den ene ægtefælle retten til kontanthjælp, indtil de begge kan dokumentere 300-timers arbejde.

Kontanthjælpsmodtagere kan ikke frakendes kontanthjælpen, så længe de deltager i såkaldt målrettet aktivering, selv om de ikke opfylder arbejdskravet på 300 timers ordinært arbejde.


Kilde: SFI
Regeringen følger nu op på 300-timers reglen for gifte kontanthjælpsmodtagere, hvor SFI, Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, og AKF, Anvendt Kommunal Forskning, skal afdække effekten af lovændringen.

Det er Arbejdsdirektoratet, der har bestilt undersøgelserne hos de to uafhængige institutter, og resultaterne vil sandsynligvis være klar i maj i år.

I SFI er man i gang med en undersøgelse, der skal kaste lys over, hvordan alle gifte kontanthjælpsmodtagere står i forhold til at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Undersøgelsen afdækker både dem, der ikke har fået job, og dem, der er kommet arbejde. Der bliver også fokus på den kommunale aktivering samt på, hvordan kontanthjælpsmodtagerne selv opfatter deres helbred og arbejdsevne.

AKF foretager en stikprøveundersøgelse med interviews i en række kommuner om, hvordan 300-timers reglen håndteres der.

0:000:00