Frivilligcentre frygter for fremtiden

NYHED: 16 frivilligcentre går en uvis fremtid i møde, fordi bevilligede penge fra satspuljemidlerne er sluppet op. Frivillig forening, der hjælper døende, kan risikere at skulle neddrosle arbejdet.
Den frivillige forening Vågetjenesten i Odder Kommune tilbyder at holde syge eller døende ældre ved selskab.
Den frivillige forening Vågetjenesten i Odder Kommune tilbyder at holde syge eller døende ældre ved selskab.Foto: Colourbox
Linea Sanderbo Kürstein

Vi har brugt meget tid og mange kræfter på at komme i gang. Vi er både skuffede og trætte nu, da vi er ved at miste vores koordinator i frivilligcenteret. Koordinatoren er vigtig, for vi frivillige laver også andet frivilligt arbejde ud over at skulle passe et center.

Kirsten Esper-Andersen
Formand for Odder Frivilligcenter
Fakta

Følgende nye frivilligcentre går en usikker fremtid i møde:

- Guldborgsund
- Lolland
- Lyngby-Taarbæk
- Silkeborg
- Rødovre
- Albertslund
- Nordfyn
- Vesterbro
- Sønderborg
- Jammerbugt
- Hillerød
- Haderslev
- Odder
- Randers
- Struer
- Foreningsbutikken Århus


Kilde: FriSe

Flere af landets frivilligcentre går en dyster fremtid i møde, hvis ikke de får flere midler fra satspuljen. Pengekasserne er tomme og kommunerne er svære at råbe op efter kommunalreformen, mener Landsforeningen af Frivilligcentre og Selvhjælp i Danmark (FriSe).

Ifølge formanden for FriSe Kirsten Kolby, så står 16 frivilligcentre til at lukke til januar 2009.

"Kan vi ikke få flere nye midler fra satspuljen, så må de 16 nye frivilligcentre nok dreje nøglen, fordi de ikke har haft lang nok tid til at vise deres berettigelse, fordi vi var underlagt kommunalreformen," siger Kirsten Kolby.

0:000:00