Julesamtale med Maja Panduro

JULEKALENDER: Socialdemokraternes Maja Panduro er vild med Thyra Frank (LA), og så kæmper hun med næb og kløer for at knække den negative sociale arv.
Hver dag frem mod juleaftensdag bringer Altinget.dk et interview med en folketingspolitiker. I dag portrætteres Maja Panduro (S).
Hver dag frem mod juleaftensdag bringer Altinget.dk et interview med en folketingspolitiker. I dag portrætteres Maja Panduro (S).Foto: Anne Lorenzen/Altinget.dk
Anne Marx Lorenzen

Thyra Frank er jeg blevet en lille smule forelsket i. Jeg er næsten tindrende uenig i alt, hvad hendes parti står for, men at have modet til, efter hun har haft det liv, som hun har haft, at gå ind i politik - det synes jeg er rimelig sejt.

Maja Panduro
Folketingsmedlem for Socialdemokraterne
Fakta
Maja Panduro er 31 år og fra Randers. Hun har en bachelor i statskundskab og blev i 2006 medlem af kommunalbestyrelsen. Hun blev medlem af Folketinget i 2009 og trådte dermed ud af Randers' kommunalbestyrelse.
Hun er socialordfører og ordfører for nordiske anliggender. Desuden er hun medlem af Socialudvalget og Udenrigsudvalget.

Kilde: ft.dk

Hvorfor valgte du at gå ind i politik?

Jeg kommer ikke fra nogen specielt politisk familie. Min far blev på et tidspunkt spurgt af vores lokalavis, da jeg lige var kommet i Folketinget, om det altid havde ligget i kortene, at jeg skulle være politiker.

Det syntes han egentlig ikke, men så kom han i tanke om, at jeg i virkeligheden altid havde kæftet op, brokket mig og haft en holdning til tingene. Det tror jeg er meget rigtigt, men jeg havde ikke set for mig, at jeg skulle være folkevalgt. Jeg troede, at jeg skulle være sådan en, der skældte ud på de folkevalgte, i stedet.

0:000:00