Holger K. Nielsen
 svarer 
Inger Støjberg

Holger K. Nielsen (SF) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Inger Støjberg, hvor meget hurtigere ministeren vurdere, at afviste asylansøgere rejser hjem, hvis de ikke har mulighed for selv at lave mad

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 100, Spørgsmål 2
Hvor meget hurtigere vurdere ministeren, at afviste asylansøgere rejser hjem, hvis de ikke har mulighed for selv at lave mad?

Svar fra torsdag den 2. maj 2019
Formålet med hjem- og udrejsecentrene er at sende et meget klart signal til afviste asylansøgere om, at de skal respektere de danske myndigheders afgørelse om afslag på asyl og rejse hjem. Derfor er centrene indrettet sådan, at forholdene generelt er på et minimum.

Regeringen mener, at der skal være en klar markering af, at afviste asylansøgere ikke længere er velkomme i Danmark og skal rejse hjem. Derfor tilbydes denne gruppe ikke selvhushold.

2. maj 2019 Asyl og Visum Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2019 - 5593 70189
0:000:00