Holger K. Nielsen
 svarer 
Inger Støjberg

Holger K. Nielsen (SF) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Inger Støjberg, hvor længe man efter ministerens opfattelse kan bo på et udrejsecenter som barn, uden at det påvirker trivslen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 100, Spørgsmål 3
Hvor længe kan man efter ministerens opfattelse bo på et udrejsecenter som barn, uden at det påvirker trivslen? Mener ministeren, at der er en maksimal længde for børns ophold på et udrejsecenter?

Svar fra torsdag den 2. maj 2019
Udlændinge, der har fået endeligt afslag asyl, skal udrejse af Danmark. Hvis man som afvist asylansøger vælger ikke at medvirke til sin egen udrejse, vil man som udgangspunkt blive indkvarteret på et udrejsecenter. Det gælder også familier med børn, som indkvarteres på Udrejsecenter Sjælsmark.

Jeg så helst, at alle afviste asylansøgere udrejste i overensstemmelse med deres pligt hertil frem for at blive indkvarteret på et udrejsecenter. Det ville også være det bedste for børnene, hvis familien vendte hjem for at skabe sig en tilværelse der.

Forældrene er forpligtet til at tage ansvar for, at familien kommer videre med deres liv i stedet for at fastholde børnene i et land, hvor de ikke har en fremtid.

Jeg mener ikke, det er fair over for børnene, at forældrene nægter at samarbejde med myndighederne om deres hjemrejse, så børnene opnår lange opholdstider på et udrejsecenter.

2. maj 2019 Koncernøkonomi Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2019 - 5825 7150
0:000:00