Karsten Hønge
 svarer 
Mattias Tesfaye

Karsten Hønge (SF) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, om ministeren vil oplyse, hvordan ministeren vil sikre sig i sådanne tvivlstilfælde, og vil det, som foreslået af FH, blive præciseret , at »udlændinges adgang til at udføre ulønnet frivilligt arbejde kan være begrænset af, at den pågældende forening eller organisationer har fastlagt særlige retningslinjer for arbejdet«

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 46, Spørgsmål 5
FH nævner i sit høringssvar, at det ofte er svært at definere hvor grænsen går mellem, hvad der sædvanligvis udføres af lønnet arbejdskraft og af ulønnet frivillig arbejdskraft. Vil ministeren oplyse, hvordan ministeren vil sikre sig i sådanne tvivlstilfælde, og vil det, som foreslået af FH, blive præciseret , at »udlændinges adgang til at udføre ulønnet frivilligt arbejde kan være begrænset af, at den pågældende forening eller organisationer har fastlagt særlige retningslinjer for arbejdet«?

Svar fra tirsdag den 10. november 2020
FH nævner i sit høringssvar, at det ofte er svært at definere hvor grænsen går mellem, hvad der sædvanligvis udføres af lønnet arbejdskraft og af ulønnet frivillig arbejdskraft. Vil ministeren oplyse, hvordan ministeren vil sikre sig i sådanne tvivlstilfælde, og vil det, som foreslået af FH, blive præciseret, at »udlændinges adgang til at udføre ulønnet frivilligt arbejde kan være begrænset af, at den pågældende forening eller organisationer har fastlagt særlige retningslinjer for arbejdet?

Svar:

Det vil være en konkret og individuel vurdering, om der er tale om ulønnet frivilligt arbejde, men der er med lovforslaget lagt op til brede rammer for, hvad udlændinge med ret til ophold i Danmark må udføre af ulønnet frivilligt arbejde, så længe det ulønnede frivillige arbejde ikke erstatter lønnet arbejdskraft, og så længe det er sædvanligt, at det pågældende arbejde udføres ulønnet og frivilligt. En forenings eller organisations retningslinjer for arbejdet vil i den forbindelse kunne indgå som et moment i den konkrete vurdering i det omfang, det vurderes relevant.

I tilfælde af tvivl kan udlændingen eller arbejdsgiveren – efter indhentelse af en fuldmagt fra udlændingen – rette henvendelse til udlændingemyndighederne med henblik på at få oplyst, om udlændingen har ret til at udføre ulønnet frivilligt arbejde. 10. november 2020 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2020 - 20714 Mattias Tesfaye / Jonas From Soelberg Side 1/
0:000:00