Karina Adsbøl
 svarer 
Astrid Krag

Karina Adsbøl (DF) spørger social- og indenrigsministeren, Astrid Krag, om ministeren vil tage alle samfundsområder op i de kommende forhandlinger med KL

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 16, Spørgsmål 9
I sit svar på spørgsmål nr. 3 skriver ministeren: ”Hvis lovforslaget ville skulle omhandle alle samfundsområder, vil det derfor kræve fornyet forhandling med KL.”. Vil ministeren tage det op i de kommende forhandlinger med KL?

Svar fra onsdag den 2. december 2020
”I sit svar på spørgsmål nr. 3 skriver ministeren: ”Hvis lovforslaget ville skulle omhandle alle samfundsområder, vil det derfor kræve fornyet forhandling med KL.”. Vil ministeren tage det op i de kommende forhandlinger med KL?” Svar:

I forbindelse med vedtagelse af lov om forbud mod forskelsbehandling på grund af handicap (LOV nr. 688) i juni 2018 blev det aftalt at følge, hvordan loven virker i praksis. Det blev derfor indføjet i lovbemærkningerne til denne lov, at der vil ske en årlig opfølgning via oplysninger fra Ligebehandlingsnævnet, ligesom der efter tre år vil blive foretaget en mere uddybende evaluering af, hvordan loven om forskelsbehandling på grund af handicap har fungeret i praksis.

Social- og Indenrigsministeriet forventer, at oversende den årlige opfølgning for september 2019-september 2020 til Social- og Indenrigsudvalget inden udgangen af i år.

Opfølgningen for 2021 og den mere dybdegående evaluering, der forventes i 2022 vil i forlængelse af vedtagelsen af nærværende lovforslag også se på, hvordan det er gået i praksis med indførelsen af rimelig individuel tilpasning.

Jeg mener, at det vil være hensigtsmæssigt at afvente de kommende opfølgninger samt evalueringen af praksis, inden det vurderes, om kravet om rimelig individuel tilpasning vil kunne udvides til øvrige samfundsområder og/eller til også at gælde fri- og privatskoler.
0:000:00