Efter OK24 ser sygeplejerske-formand en ny spillebane for ligelønskampen

På trods af mærkbare lønstigninger til sygeplejersker, der tager ekstra vagter på skæve tidspunkter, er der endnu langt til de 5.000 kroner mere på grundlønnen, de strejkede for i 2021. Det er stadig et mål, men kampen skal kæmpes på anden vis nu, siger DSR-formand efter overenskomstforhandlingerne.  

I 2021 strejkede sygeplejerskerne i over to måneder. Denne gang er en konflikt kun muligt, hvis alle offentlige grupper stemmer nej. Det skyldes, at FH-grupperne ved trepartsforhandlingerne accepterede at få deres aftaler kædet sammen i et mæglingsforslag.
I 2021 strejkede sygeplejerskerne i over to måneder. Denne gang er en konflikt kun muligt, hvis alle offentlige grupper stemmer nej. Det skyldes, at FH-grupperne ved trepartsforhandlingerne accepterede at få deres aftaler kædet sammen i et mæglingsforslag.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Rikke Brøndum

Med den nye overenskomstaftale mellem regionerne og de sundhedsansatte er der ekstra kroner i lønposen til de sygeplejersker, der arbejder om aftenen, om natten og i weekenderne.

Har man som nyuddannet vagter på mindst 300 timer om året, kan man få 4.400 kroner mere om måneden, og så kan man se frem til 2.000 kroner ekstra i anciennitetstillæg, når man har været ansat i fire år.

Endnu bedre bliver det efter 10 år, hvor man med de ekstra vagter kan komme op på 7.200 kroner mere om måneden. Penge, der er øremærket fra trepartsaftalen før jul til netop sundhedsansatte i vagt.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024