Jane Heitmann
 svarer 
Magnus Heunicke

Jane Heitmann (V) spørger sundheds- og ældreministeren, Magnus Heunicke, om ministeren vil afgrænse ”mindre behandlinger” yderligere, således at disse ikke blot defineres som en del af den af ministeren udstedte bekendtgørelse, men indgår som en del af lovforslaget

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 101, Spørgsmål 2
Ministeren bedes oplyse, om ministeren vil afgrænse ”mindre behandlinger” yderligere, således at ”mindre behandlinger” ikke blot defineres som en del af den af ministeren udstedte bekendtgørelse, men indgår som en del af lovforslaget?

Svar fra tirsdag den 15. december 2020
”Ministeren bedes oplyse, om ministeren vil afgrænse ”mindre behandlinger” yderligere, således at ”mindre behandlinger” ikke blot defineres som en del af den af ministeren udstedte bekendtgørelse, men indgår som en del af lovforslaget?” Svar:

Idet der henvises til min samtidige besvarelse af spørgsmål nr. 1 (L 101), kan jeg oplyse, at opregningen af, hvilke mindre behandlinger der vil kunne omfattes af et generelt informeret samtykke, vil blive fastsat ved bekendtgørelse. Det er således vigtigt, at reglerne kan tilpasses i takt med, at der høstes erfaringer med bruges af det generelle informerede samtykke – uden at det er nødvendigt at foretage en lovændring.

Det er hensigten, at de nærmeste pårørende m.fl. i samarbejde med sundhedspersonen vil skulle foretage en konkret vurdering af, hvilke af de omfattede behandlinger de ønsker, at deres generelle samtykke skal rumme.

Beslutningen om, hvilke af de omfattede behandlinger den enkelte varigt inhabile patient kan få på baggrund af et generelt informeret samtykke, vil således afhænge af ønsker fra de pårørende (m.fl.) sammenholdt med en konkret sundhedsfaglig helhedsvurdering af patientens tilstand.

./.
0:000:00