Rød blok: VK har ingen løsning på trængslen

PISK ELLER GULEROD: Rød blok beskylder VK for at mangle løsninger på trængslen, fordi VK på den ene side afviser bompenge-pisk og på den anden side ikke har gulerødder til at lokke bilister over i den kollektive trafik. V afviser kritikken.
Foto: Colourbox
Anders Jerking
I månedsvis har den blå blok tordnet mod S-SF's forslag om at etablere en betalingsring rundt om København, men nu svarer de røde igen. Hvad vil V og K egentlig selv gøre for at løse problemerne med trængsel og luftforurening, lyder spørgsmålet fra SF og Enhedslisten.

Spørgsmålet kommer, fordi V og K igen og igen har argumenteret for, at bompenge er pisk til de i forvejen hårdt piskede bilejere, og at man i stedet for pisk skulle anvende gulerod for at flytte folk over i den kollektive trafik. Men rød blok kan ikke få øje på gulerødderne.  

"De vil slet ingen gulerod give. Det rigtige må være at sige, at de ingenting vil gøre," lyder det fra Enhedslistens trafikordfører, Per Clausen, der fortsætter:

"Priserne i den kollektive trafik er steget voldsomt, der har været kaos på Kystbanen på grund af det udbud, som regeringen lavede, og på Sjælland kører man rundt med nedslidte tog, så det er svært at se, hvor regeringen har gjort det mere attraktivt at benytte den kollektive trafik," siger han.

0:000:00