Roger Courage Matthisen
 svarer 
Ole Birk Olesen

Roger Courage Matthisen (ALT) spørger transport-, bygnings- og boligministeren, Ole Birk Olesen, om teknisk bistand til et ændringsforslag så muligheden for erhvervelse af kørekort til 16-årige til stor knallert gøres til en 3-årig forsøgsordning

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 221, Spørgsmål 1
Vil ministeren yde teknisk bistand til at udarbejde ændringsforslag, som flere af Folketingets partier tilsluttede sig under debatten, således at muligheden for erhvervelse af kørekort til 16-årige til stor knallert gøres til en 3-årig forsøgsordning?

Svar fra torsdag den 25. april 2019
Vil ministeren yde teknisk bistand til at udarbejde ændringsforslag, som flere af Folketingets partier tilsluttede sig under debatten, således at muligheden for erhvervelse af kørekort til 16-årige til stor knallert gøres til en 3-årig forsøgsordning?

Svar:

Jeg tillader mig at lægge til grund, at spørgeren ønsker en evaluering af lovforslagets regler om nedsættelse af aldersgrænsen for kørekort til stor knallert efter 3 år, herunder navnlig aldersnedsættelsens færdselssikkerhedsmæssige konsekvenser, hvorefter der vil kunne tages stilling til, om reglerne ønskes opretholdt.

Et sådant evalueringskrav vil mest hensigtsmæssigt kunne indskrives i lovforslagets bemærkninger, hvilket af lovtekniske årsager kræver en mindre ændring af det fremsatte lovforslags § 1, nr. 1.

Et ændringsforslag, der indfører et krav om evaluering af den foreslåede nedsættelse af aldersgrænsen, kan derfor udfærdiges således:

“Æ n d r i n g s f o r s l a g til Forslag til lov om ændring af færdselsloven (Nedsættelse af aldersgrænsen for kørekort til stor knallert m.v.) (L 221) f …, tiltrådt af …:

§ 56, stk. 2, nr. 1, ændres to steder »for så vidt angår« til: »for«.

[Indsættelse af krav om evaluering efter 3 år af den færdselssikkerhedsmæssige betydning af nedsættelse af aldersgrænsen til kørekort til stor knallert]

Side Bemærkninger §1 Til nr. 1 Ændringsforslaget indebærer, at lovforslagets regler om nedsættelse af aldersgrænsen for erhvervelse af førerret til stor knallert til 16 år skal evalueres efter 3 år. Nedsættelse af aldersgrænsen er således udtryk for en forsøgsordning, hvor der efter 3 år på baggrund af en evaluering af reglernes færdselssikkerhedsmæssige betydning skal tages stilling til, om reglerne om nedsættelse af aldersgrænsen skal ændres.”
0:000:00