Mai Villadsen
 svarer 
Lea Wermelin

Mai Villadsen (EL) spørger miljøministeren, Lea Wermelin, om sikring af, at billeder af nummerplader ikke gemmes

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 170, Spørgsmål 17
Det er præciseret i lovbemærkningerne, at billeder af nummerplader ikke gemmes i ”køretøjsdatabasen”. Denne formulering kan eventuelt mistolkes derhen, at det så vil være i orden at gemme dem andre steder. Vil ministeren medvirke til, at det sikres, at når der står, at de slettes, så betyder det, at data ikke gemmes nogen steder, og dermed heller ikke til f.eks. forskningsbrug? Vil ministeren i benægtende fald yde teknisk bistand til at udarbejde et ændringsforslag med bemærkninger, der sikrer dette?

Svar fra mandag den 18. maj 2020
Når det fremgår af lovbemærkningerne, at billeder af nummerplader slettes, betyder det, at billederne slettes fuldstændig, og at billederne ikke kan genskabes. Billederne gemmes heller ikke til brug for forskning eller andre formål.

Sund og Bælt Holding A/S gemmer alene tekniske køretøjsdata som f.eks. antal, type og nationalitet for køretøjer ved passage ved kontrolpunkterne (almindelig trafiktælling). Disse køretøjsdata har til formål at give input til f.eks. Miljøstyrelsens evaluering af kontrolindsatsen og udvikling af kontrolstrategi for de mobile kameraer. Ingen form for personhenførbare data gemmes.

Lea Wermelin / www.mfvm.dk








0:000:00