Mette Abildgaard
 svarer 
Lea Wermelin

Mette Abildgaard (K) spørger miljøministeren, Lea Wermelin, hvad omfanget af dispensationsberettigede køretøjer forventes at være som følge af en fremrykning

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 170, Spørgsmål 23
Vil ministeren redegøre for, hvad omfanget af dispensationsberettigede køretøjer forventes at være som følge af en fremrykning?

Svar fra mandag den 18. maj 2020
Der er ikke foretaget en konkret vurdering af antal dispensationssager. Der er således heller ikke foretaget en vurdering af, om en fremrykning af trinkrav 2 for tunge køretøjer ændrer på antallet af sager.

Dispensation er ikke hovedreglen, men en mulighed, der for eksempel kan bringes i anvendelse for at hjælpe vognmænd, der bliver atypisk hårdt ramt af reglerne.

Fremrykningen af trin 2 fra 1. juli 2022 til 1. januar 2022 forventes ikke at ændre nævneværdigt på behovet for eller antallet af dispensationer, idet antallet af køretøjer, der omfattes af reglerne, kun ændres lidt, og tidshorisonten for implementering af kravet stadig er halvandet år. Det bemærkes endvidere, at behovet og muligheden for dispensation til specialkøretøjerne heller ikke ændrer sig ved en fremrykning af trin 2 på seks måneder.

Lea Wermelin / www.mfvm.dk








0:000:00