svarer 
Benny Engelbrecht

Transportudvalget spørger transportministeren, Benny Engelbrecht, om teknisk bistand til et ændringsforslag, hvormed der sikres ligestilling af de grønne transportformer (delebiler, cykler, elbiler, elløbehjul m.v.) med hensyn til betaling for parkering (enten ved gebyr eller betalingsfrit) på anviste offentlige arealer

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 38, Spørgsmål 18
Vil ministeren yde teknisk bistand til et ændringsforslag, hvormed der sikres ligestilling af de grønne transportformer (delebiler, cykler, elbiler, elløbehjul m.v.) med hensyn til betaling for parkering (enten ved gebyr eller betalingsfrit) på anviste offentlige arealer?

Svar fra mandag den 16. november 2020
Vil ministeren yde teknisk bistand til et ændringsforslag, hvormed der sikres ligestilling af de grønne transportformer (delebiler, cykler, elbiler, elløbehjul m.v.) med hensyn til betaling for parkering (enten ved gebyr eller betalingsfrit) å anviste offentlige arealer?

Svar:

Det følger af vejlovens § 80, stk. 1, nr. 2, at det offentlige vejareal med vejmyndighedens tilladelse kan anvendes til anbringelse af køretøjer med henblik på salg eller udlejning.

Af vejlovens § 80, stk. 2, fremgår det, at vejmyndigheden kan opkræve betaling for brug af vejarealet, når udnyttelse sker i et forretningsmæssigt øjemed. Betalingsparkering er ikke omfattet af § 80.

Betaling for parkering på det offentlige vejareal er derimod reguleret i vejlovens § 90. Af stk. 2 fremgår det, at vejmyndigheden med politiets samtykke kan bestemme, at der på parkeringspladser, parkeringsanlæg eller andre arealer på offentlige veje, hvor der ønskes en begrænsning af adgangen til at parkere motorkøretøjer, opkræves en betaling for parkering, der kan sættes i forhold til det tidsrum, motorkøretøjerne holder parkeret.

Det følger af vejlovens § 90, stk. 4, at transportministeren kan fastsætte nærmere regler om, at vejmyndighederne kan differentiere betalingen efter stk. 1 og 2 i forhold til formålet med parkeringen og varetagelse af miljøhensyn og andre hensyn, der kan varetages efter loven.

Det ønskede ændringsforslag vedrører derfor efter min vurdering et område, der vil kræve en ændring af vejlovens § 90, som imidlertid ligger uden for rammerne af den foreslåede regulering i dette lovforslag.

Side
0:000:00