Lars Boje Mathiesen
 svarer 
Trine Bramsen

Lars Boje Mathiesen (NB) spørger transportministeren, Trine Bramsen, hvad de samlede indtægter fra Storebæltsbroens brugere har været siden broens indvielse

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 189, Spørgsmål 5
Vil ministeren oplyse, hvad de samlede indtægter fra Storebæltsbroens brugere har væ­

ret siden broens indvielse? Og vil ministeren oplyse, hvor stor en andel af udgifterne til anlæg og drift som betalingerne udgør?

Svar fra torsdag den 7. april 2022
Vil ministeren oplyse, hvad de samlede indtægter fra Storebæltsbroens brugere har været siden broens indvielse? Og vil ministeren oplyse, hvor stor en andel af udgifterne til anlæg og drift som betalingerne udgør?

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Sund & Bælt Holding A/S, der oplyser følgende:

”Fra og med 1999 (første fulde driftsår) har A/S Storebælt haft en samlet omsætning på 70,0 mia. kr. i løbende priser. Heraf har vejtrafikken bidraget med 56,0 mia. kr., banetrafikken med 13,3 mia. kr., mens der har været en omsætning på øvrige aktiviteter for 0,8 mia. kr. I samme periode har der været omkostninger og reinvesteringer for samlet 41,1 mia. kr. i løbende priser. Her har drifts- og vedligeholdelsesomkostninger udgjort 8,3 mia. kr., renteomkostninger 25,6 mia. kr. og skatter 4,6 mia. kr., mens der har været reinvesteringer for 2,6 mia. kr. Forskellen mellem omsætning og omkostninger/reinvesteringer på 28,9 mia. kr. i løbende priser er dels anvendt til afdrag på gælden på samlet 18,3 mia. kr., dels udbyttebetalinger på 9,8 mia. kr. De resterende 0,8 mia. kr. dækker en række regnskabstekniske poster, herunder dagsværdireguleringer.”








0:000:00