140 millioner fra ulandsbistanden gik til at bremse migration sidste år: Første skridt mod "omfattende reform" af bistanden

Regeringen har taget "de første skridt mod en omfattende reform" af udviklingsbistanden, hvoraf 140 millioner kroner i 2020 blandt andet gik til at modvirke migration og styrke grænsekontrollen i en række lande.

<div>Arkivbillede: En soldat fra Makedonien hjælper en ældre kvinder i kørestol, efter at hun er ankommet til landet fra Grækenland. I 2015 ankom millioner af migranter og flygtninge, hvoraf mange tog den såkaldte balkanrute.</div><div><br></div>
Arkivbillede: En soldat fra Makedonien hjælper en ældre kvinder i kørestol, efter at hun er ankommet til landet fra Grækenland. I 2015 ankom millioner af migranter og flygtninge, hvoraf mange tog den såkaldte balkanrute.

Foto: Stoyan Nenov/Reuters/Ritzau Scanpix
Maja Hagedorn

I arbejdet med at skabe et nyt asylsystem med modtagelejre uden for Danmarks grænser er ulandsbistanden blevet et redskab, som regeringen jævnligt hiver op af værktøjskassen og tager i brug.

Alene i 2020 bevilgede den 140 millioner kroner fra udviklingsmidlerne til projekter, der understøtter ambitionen, fremgår det af en pressemeddelelse fra Udlændinge- og Integrationsministeriet.

{{toplink}}
Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

0:000:00