EU-kommissær: “Rwanda-modellen er ikke en mulighed”

Mens EU venter på at få et fælles migrationssystem på plads, tager Unionen nye skridt mod at styrke migrationssamarbejdet. Samtidig øges presset for handling på EU for at forhindre yderligere dødsfald i Middelhavet efter de seneste ugers tragiske ulykker.

EU-kommissær for indre anliggender, Ylva Johansson, afviser, at Rwanda-modellen kan blive en mulighed for EU's fremtidige migrations- og asylpolitik.
EU-kommissær for indre anliggender, Ylva Johansson, afviser, at Rwanda-modellen kan blive en mulighed for EU's fremtidige migrations- og asylpolitik.Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix


EU-Kommissionen har tirsdag 14. marts foreslået nye tiltag, der skal styrke EU's ydre grænser og fremskynde tilbagesendelsen af migranter, hvis asylansøgning er blevet afvist.

Kommissionen ønsker blandt andet, at medlemslandene bliver bedre til gensidigt at anerkende hinandens beslutning om at afvise asylansøgningen, hvilket i dag ikke sker i tilstrækkeligt omfang, og dermed gør processen unødigt langvarig, mener EU's svenske kommissær for indre anliggender Ylva Johansson.

"I dag er der mulighed for, at en person, der har fået afslag på sin asylansøgning i en medlemsstat, bare kan forsvinde og møde op i en anden medlemsstat og starte processen igen. Det er naturligvis et reelt misbrug af systemet. Vi er nødt til at lukke disse smuthuller," sagde hun, da hun præsenterede forslagene på et pressemøde i Strasbourg tirsdag. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024