Spansk udenrigsminister om Rwanda-model: Det er ikke en mulighed

Spanien er stærkt forhippet på at styrke den europæiske asylpolitik, men afviser blankt Mette Frederiksens måde at gå til det på.

Ideen om sende asylansøgere til Rwanda er "ikke europæisk", mener den spanske udenrigsminister, José Manuel Albares Bueno.
Ideen om sende asylansøgere til Rwanda er "ikke europæisk", mener den spanske udenrigsminister, José Manuel Albares Bueno.Foto: Rådet for Den Europæiske Union
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Der er ingen støtte at hente til fungerende statsminister Mette Frederiksens (S) planer om at sende asylansøgere til Rwanda hos Socialdemokraternes spanske partikolleger.

I et interview med Altinget og en række europæiske medier afviser udenrigsminister i den spanske socialdemokratiske regering, José Manuel Albares Bueno, blankt modellen.

”Jeg synes ikke, det er den europæiske måde at gøre det på. Det er ikke noget, vi har gjort hidtil, og tanken har ikke strejfet mig et eneste sekund,” siger udenrigsministeren, der har været i Bruxelles for at forberede det spanske EU-formandskab i andet halvår af 2023.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024