Lars Boje Mathiesen
 svarer 
Morten Bødskov

Lars Boje Mathiesen (NB) spørger skatteministeren, Morten Bødskov, om baggrunden for ministeriets vurdering af, at lovforslaget ikke medfører økonomiske byrder for erhvervslivet m.v.

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 49, Spørgsmål 4
Vil ministeren redegøre for baggrunden for ministeriets vurdering af, at lovforslaget ikke medfører økonomiske byrder for erhvervslivet ud fra argumentet om, at det er arbejde, som allerede udføres, når der med forslaget lægges op til, at rådgivere m.fl. pålægges en indberetningspligt, der helt klart vil medføre en merarbejdsbyrde i forhold til nugældende retstilstand?

Svar fra fredag den 29. november 2019
Det fremgår af lovforslaget, at lovforslaget vil indebære administrative byrder for erhvervslivet, idet reglerne i videre omfang vil forpligte især rådgivere til at indberette bestemte typer af oplysninger til Skattestyrelsen.

Det fremgår videre, at det forventes, at byrderne vil være begrænsede, bl.a. fordi de især falder på skatterådgivere mv., der netop er specialiserede i at sikre overholdelse af skattereglerne. Derudover er det for at undgå dobbeltindberetning søgt gjort klart, hvem indberetningspligten påhviler. Endelig vil mellemmændene kunne opfylde indberetningspligten ved at indberette oplysninger, der allerede er i deres besiddelse.

Erhvervsstyrelsen – Team Effektiv Regulering (TER) har vurderet, at de administrative konsekvenser for erhvervslivet vil udgøre under 4 mio. kr. årligt, hvorfor der ikke er foretaget en nærmere kvantificering heraf.

Et udkast til bekendtgørelse, der nærmere gennemfører DAC6 er sendt i høring – bl.a. til TER. Måtte TER mod forventning komme til et andet resultat i relation til vurderingen af de administrative byrder for erhvervslivet som følge af DAC6, vil jeg naturligvis orientere Skatteudvalget herom.

Når det i lovforslaget anføres, at det ikke forventes, at forslaget vil have økonomiske konsekvenser for erhvervslivet, skal denne vurdering ses i sammenhæng med, at lovforslaget ikke i sig selv vil medføre en øget skattebetaling for virksomhederne.

0:000:00