Forskere bag ny evaluering: Faste teams skaber "organisatorisk dilemma" i kommunerne

Kommunernes siloer og "paragraf-organisering" skaber dilemmaer, når man samtidig vil udbrede brugen af små, tværfaglige teams i ældreplejen, konkluderer VIVE-rapport. Ældreministeren håber, at den nye ældrelov kan understøtte udbredelsen af faste teams.

Ældrereformen har afsat 376 millioner kroner til at udbrede brugen af faste teams i ældreplejen. Men ny VIVE-evaluering peger på, at de små, tværfaglige teams skaber dilemmaer ude i kommunerne.
Ældrereformen har afsat 376 millioner kroner til at udbrede brugen af faste teams i ældreplejen. Men ny VIVE-evaluering peger på, at de små, tværfaglige teams skaber dilemmaer ude i kommunerne.Foto: Arthur J . Cammelbeeck
Rasmus Dahl Løppenthin

De faste teams er en stor gevinst, men udfordrer også de ofte ret siloinddelte kommunale organisationer. Det viser en ny evaluering af et projekt, hvor 25 kommuner har søgt penge fra Socialstyrelsen til at eksperimentere med faste, tværfaglige teams i ældreplejen.

"Evalueringen finder, trods de overvejende positive resultater, at kommunerne står i et organisatorisk dilemma, når de vil introducere faste, tværfaglige og selvstyrende teams i de eksisterende organisatoriske rammer," lyder det i rapporten.

Ph.d-stipendiat Emmy Hjort-Enemark Topholm er en af forskerne bag undersøgelsen, og hun understreger, at "resultatbilledet er ret positivt."

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00