René Christensen
 svarer 
Lea Wermelin

René Christensen (DF) spørger miljøministeren, Lea Wermelin, om de konkrete indholdsmæssige konsekvenser vil være af lovforslagets bemyndigelser til ministeren

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 94, Spørgsmål 1
Kan ministeren redegøre for, hvad de konkrete indholdsmæssige konsekvenser vil være af lovforslagets bemyndigelser til ministeren til at udarbejde nationale affaldsplaner for håndtering og forebyggelse, særligt i lyset af at det er kommunerne og ikke staten, der ejer affaldet?

Svar fra fredag den 14. februar 2020
Miljøbeskyttelsesloven indeholder i dag bemyndigelser til miljøministeren til at udarbejde 12-årige nationale planer for affaldshåndtering og affaldsforebyggelse. Med lovforslaget tilpasses disse eksisterende bemyndigelser til de EU-retlige krav, som er blevet ændret ved det reviderede affaldsdirektiv fra 2018.

Rollefordelingen på affaldsområdet er fastlagt i miljøbeskyttelsesloven, hvor kommunerne som udgangspunkt forestår håndteringen af affald fra husholdninger. Denne rollefordeling ændrer lovforslaget ikke ved.

Lovforslaget vedrører den nationale planlægning for affald. Den nationale plan for affaldshåndtering udstikker rammerne for den kommunale affaldsplanlægning, som kommunerne skal foretage efter miljøbeskyttelseslovens § 47. Kommunerne forestår således den kommunale planlægning på deres egne områder, på baggrund af detaljerede indholdskrav i affaldsbekendtgørelsen og med udgangspunkt i de overordnede rammer, som ministeren udstikker i den nationale affaldshåndteringsplan.

Lea Wermelin / www.mfvm.dk
0:000:00