René Christensen
 svarer 
Lea Wermelin

René Christensen (DF) spørger miljøministeren, Lea Wermelin, hvordan forslaget på sigt vil påvirke den kommunale affaldsindsamling

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 94, Spørgsmål 3
Kan ministeren oplyse, hvordan forslaget på sigt vil påvirke den kommunale affaldsindsamling?

Svar fra fredag den 14. februar 2020
Lovforslaget vil ikke i sig selv påvirke den kommunale affaldsindsamling.

Det fremgår af miljøbeskyttelseslovens § 46 c, stk. 2, nr. 4, at den nationale affaldshåndteringsplan skal indeholde en beskrivelse af EU-mål og nationale mål for håndteringen af de samlede affaldsmængder og de nødvendige tiltag for at nå disse mål. I den forbindelse skal der blandt andet ske en vurdering af behovet for nye indsamlingsordninger. Med lovforslaget foreslås dette krav udvidet til, at der også skal foretages en vurdering af behovet for ordninger for særskilt indsamling, jf. affaldsdirektivets krav om dette.

Vurdering af behov for nye indsamlingsordninger skal foretages ved hver udarbejdelse og revision af den nationale plan for affaldshåndtering. Påvirkning af den kommunale affaldsindsamling vil afhænge af udfaldet af denne vurdering.

Lea Wermelin / www.mfvm.dk
0:000:00