Lars Boje Mathiesen
 svarer 
Magnus Heunicke

Lars Boje Mathiesen (NB) spørger sundheds- og ældreministeren, Magnus Heunicke, om der ligger råmateriale for danskernes rygning for 2020

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 61, Spørgsmål 80
Vil ministeren oplyse, om der ligger råmateriale for danskernes rygning for 2020, og vil ministeren oplyse om dette råmateriale?

Svar fra mandag den 7. december 2020
”Vil ministeren oplyse, om der ligger råmateriale for danskernes rygning for 2020, og vil ministeren oplyse om dette råmateriale?” Svar:

Til brug for min besvarelse har mit ministerium indhentet bidrag fra Sundhedsstyrelsen, som har oplyst følgende:

”Sundhedsstyrelsen har på nuværende tidspunkt ikke modtaget data fra Danmarks Statistik i forbindelse med undersøgelsen af Danskernes Rygevaner 2020. Danmarks Statistik er fortsat i gang med dataindsamling.

DST Survey, Danmarks Statistik gennemfører undersøgelsen af Danskernes Rygevaner 2020 efter samme metode og i samme periode som Danskernes Rygevaner 2019.

Som i 2019 bearbejder Statens Institut for Folkesundhed data fra undersøgelsen til brug for Sundhedsstyrelsens rapporter.

I forbindelse med offentliggørelsen af Danskernes Rygevaner 2019 offentliggjorde Sundhedsstyrelsen ligeledes et metodedokument fra DST Survey, Danmarks Statistik 1 .

Metodedokumentet indeholder en nærmere beskrivelse af, hvordan undersøgelsen Danskernes Rygevaner designes og gennemføres, herunder dens populationsafgrænsning, stikprøvedesign, dataindsamlingens forløb samt vægtning af svarene. I det offentliggjorte metodedokument findes også spørgeskemaet i dets fulde længde med beskrivelse af alle introduktions- og spørgsmålstekster, svarmuligheder og filtre.

Sundhedsstyrelsen kan oplyse, at Danskernes Rygevaner 2020 vil blive offentliggjort i 2021. Den endelige dato for offentliggørelse aftales mellem parterne bag undersøgelsen, dvs. Sundhedsstyrelsen, Hjerteforeningen, Lungeforeningen og Kræftens Bekæ pelse.” Su dhedsstyrelse ”Metodedoku e t Da sker es Rygeva er 9. E u dersøgelse ge e ført af DST Survey for Su dhedsstyrelse , Kræfte s Bekæ pelse, Hjertefore i ge og Lu gefore i ge ” .

Link:

https://www.sst.dk/-/media/Udgivelser/2020/Danskernes-rygevaner-2019/Metodedokumentation.ashx?la=da&hash=5B09D2E9A95BE512F65AF9A66B7AC1F1441B828B
0:000:00