svarer 
Pernille Rosenkrantz-Theil

Børne- og Undervisningsudvalget spørger børne- og undervisningsministeren, Pernille Rosenkrantz-Theil, om DCUM har tilstrækkelige ressourcer til at kunne styrke indsatsen mod mobning

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 9, Spørgsmål 2
Er det ministerens vurdering, at DCUM har tilstrækkelige ressourcer til at kunne styrke indsatsen mod mobning?

Svar fra mandag den 4. april 2022
Epinions evaluering viser, at der ikke har været mange klagesager om mobning behandlet af DCUM. I forlængelse heraf har DCUMs samlede kapacitet til behandling af klagesager ikke været fuldt udnyttet. På den baggrund vurderes det, at DCUM har kapacitet til at behandle flere mobbesager, hvis der er behov herfor.

Epinions evaluering viser endvidere, at mediering bør foregå lokalt og tidligere i forløbet, end det hidtil har gjort. Derfor har DCUM styrket sin vejledningsindsats ved at understøtte og udbyde rådgivning inden for mediering. Dette har været muligt inden for de eksisterende ressourcer.

Sagsnr.: 22/04646
0:000:00