Ny lov forringer deltidsansattes erstatninger for arbejdsskader

Arbejder man på deltid i en årrække, risikerer man fremover at få lavere i erstatning, hvis man kommer til skade på jobbet og mister dele af sin arbejdsevne.

Midlertidigt deltidsansatte som eksempelvis pædagoger og skolelærere kan gå glip af op mod to millioner kroner i erstatning, hvis de på grund af en ulykke ikke længere kan arbejde fuld tid.
Midlertidigt deltidsansatte som eksempelvis pædagoger og skolelærere kan gå glip af op mod to millioner kroner i erstatning, hvis de på grund af en ulykke ikke længere kan arbejde fuld tid.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Rikke Brøndum

Efter 10 års tovtrækkeri om en arbejdsskadereform ventes Folketinget om få uger at vedtage en ny lov på området, som vil forringe erstatningen for mange deltidsansatte, hvis de kommer ud for en arbejdsulykke. 

Loven ændrer nemlig den måde, Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES) skal beregne erstatningen på, hvis man mister dele af sin erhvervsevne.

Fremover bliver den udmålt på baggrund af den højeste årsindtægt, man har haft de seneste fem år før ulykken.  

Derfor vil for eksempel en 37-årig skolelærer på deltid, som på grund af en ulykke mister dele af sin erhvervsevne, få 1,9 millioner kroner mindre udbetalt i samlet erstatning end i dag. Det fremgår af et svar til Folketingets Beskæftigelsesudvalg.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00