Analyse af 
Rikke Brøndum

Bred aftale om arbejdsskaderegler blev kompromisets kunst

Regeringen gav køb på en mærkesag fra forståelsespapiret, men fik omvendt en bred politisk aftale om nye arbejdsskaderegler. Både partier og arbejdsmarkedets parter ånder nu lettet op over ikke længere at have opgaven med at justere reglerne stående på deres to-do liste.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Giv afkald på et stort ønske, men få til gengæld æren for at få lukket en politisk aftale med et bredt flertal, som dine forgængere uden held har forsøgt i årevis.

Nogenlunde sådan kan man tolke beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards (S) rationale bag fredagens politiske aftale om nye arbejdsskaderegler, som alle partier på nær Enhedslisten står bag.

Stik mod løftet i regeringens forståelsespapir indfører aftalen ikke nogen højere godtgørelse for varige mén, og samtidig betyder den, at deltidsansatte som sygeplejersker og SOSU-assistenter står til at få en dårligere erstatning i sager om tab af erhvervsevne. Peter Hummelgaard havde ellers spillet ud med en og ønsket at lade arbejdsgiverne betale regningen på 245 millioner kroner årligt.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00