Barbara Bertelsen og fem andre topembedsmænd skal genafhøres i minksagen

Tre departementschefer er blandt vidnerne, når Minkkommissionen i starten af april foretager genafhøringer i minksagen. Barbara Bertelsen fra Statsministeriet er én af dem.

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, blev afhørt i minksagen tilbage i november. Nu skal hun vidne igen.
Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, blev afhørt i minksagen tilbage i november. Nu skal hun vidne igen.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

En række af de mest centrale og øverst placerede embedsmænd i minksagen skal genafhøres i starten af april.

Det oplyser Minkkommissionen på sin hjemmeside.

Det mest prominente navn på listen er Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, der i november blev afhørt i syv timer ved Retten ved Frederiksberg.

Bertelsen skal genafhøres 1. april klokken 13.00.

Også Justitsministeriets departementschef, Johan Kristian Legarth, og departementschefen for det daværende Miljø- og Fødevareministerium, Henrik Studsgaard, skal vidne igen. De er begge indkaldt den 8. april.

Foruden de tre departementschefer skal også Tejs Binderup, Hanne Larsen og Paolo Drostby genafhøres.

Tejs Binderup arbejdede i november 2020 som afdelingschef i Miljø- og Fødevareministeriet og er blandt sagens mest centrale vidner. Kommissionens afhøring af Binderup i efteråret måtte da også klares over to dage.

Paolo Drostby var ansat som kontorchef i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, mens Hanne Larsen indtil for ganske nylig var veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen. Tidligere på året fik hun nyt job i Indonesien.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00