Nu har Venstre det største problem i sag om Mette Frederiksens slettede sms'er

Det er ikke svært at gætte sig til, hvad Troels Lund Poulsen ville sige om muligheden for at genskabe Mette Frederiksens slettede sms'er, hvis Venstre ikke havde været i regering, siger politisk kommentator Erik Holstein.

Mens det næppe vil få konsekvenser for Mette Frederiksen, at hendes slettede mink-sms'er ikke kan genskabes, er det straks værre for regeringskollegaen Troels Lund Poulsen, vurderer Altingets politiske kommentator.
Mens det næppe vil få konsekvenser for Mette Frederiksen, at hendes slettede mink-sms'er ikke kan genskabes, er det straks værre for regeringskollegaen Troels Lund Poulsen, vurderer Altingets politiske kommentator.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Maja Hagedorn

Det var en sand uriaspost, Venstre-leder Troels Lund Poulsen sent mandag aften indtog.

Sådan lyder det fra Altingets politiske kommentator, Erik Holstein.

For rullende kameraer bekendtgjorde den fungerende forsvarsminister nemlig, at Mette Frederiksens sms'er fra minksagen ikke kan genskabes.

Venstre – og Troels Lund Poulsen – var ellers blandt de største kritikere i sagen frem til folketingsvalget sidste efterår. Derfor står partiet nu med det største problem, lyder det fra Erik Holstein.

"Der er så stor diskrepans mellem, hvad partiet siger nu, og hvad det sagde før valget – her var Venstre helt oppe i det røde felt omkring mink og 'Slette-Mette'. Og det er ikke svært at gætte sig til, hvad Troels Lund Poulsen ville sige, hvis Venstre ikke havde været i regering," konstaterer han. 

Læs også

Venstre skal ristes

Oven på mandagens melding vil partier som Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Konservative og Dansk Folkeparti fortsat bruge sagen til at "riste Venstre", forudser den politiske kommentator.

"Hvis de andre borgerlige partier bliver ved at køre løs med den, presser det Venstre. Det kan føre til, at Venstre bliver tvunget til at stå hårdere på sine synspunkter på andre områder, for eksempel kravet om yderligere skattelettelser," siger han.

På den måde kan sms-sagen måske indirekte få en destabiliserende effekt på regeringen.

"Men man skal ikke overvurdere den sag," advarer Erik Holstein. 

De fleste vælgere er bedøvende ligeglade

Den politiske kommentator har også svært ved at se, at sagen kan få mange konsekvenser for Mette Frederiksen personligt.

"For et mindre segment af de borgerlige vælgere er sagen enormt vigtig og meget principiel. Men de fleste er efter alt at dømme bedøvende ligeglade," siger Erik Holstein, der tilføjer:

"Hvis man er i tvivl, skal man bare studere Mette Frederiksens stemmetal i Nordjylland, hvor Socialdemokratiet fik et fremragende valg selv i nogle af 'mink-byerne'." 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

Troels Lund Poulsen

Vicestatsminister, forsvarsminister, partiformand, MF (V)
Student (Tørring Amtsgymnasium 1995)

Erik Holstein

Politisk kommentator, journalist, Altinget
journalist (DJH 1990)

0:000:00