Kommentar af 
Carl Valentin

Carl Valentin: Bocks valg af kontroversiel præst afslører højrefløjens hykleri

KOMMENTAR: Kirkeminister Mette Bock (LA) havde bedt den dybt reaktionære valgmenighedspræst Morten Kvist om at prædike før Folketingets åbning. Prøv at forestille dig, at en imam havde haft samme holdninger som Kvist, skriver Carl Valentin.

<b>REAKTIONÆRT</b>: Mette Bock (LA) og særligt Naser Khader (K) begår sig åbnebart gerne i særdeles selektiv moral, skriver Carl Valentin.
REAKTIONÆRT: Mette Bock (LA) og særligt Naser Khader (K) begår sig åbnebart gerne i særdeles selektiv moral, skriver Carl Valentin.Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Carl Valentin
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Hele udgangspunktet – at gudstjeneste er en integreret del af åbningsdagen – forarger mig egentlig. Kirke og stat burde absolut intet have med hinanden at gøre i et moderne, oplyst demokrati. Men at man derudover vælger at udpege en mand, der blandt andet har sammenlignet homoseksuelle med pædofile, er simpelthen for langt ude, og det viser endnu en gang, at folkekirken og reaktionære kristne har ekstremt lang snor hos den principløse højrefløj.

Naser Khader (K) støtter Mette Bocks valg af præst og udtaler til DR Nyheder som kommentar til Morten Kvists kontroversielle holdninger: "Jeg kan godt lide, at vi bliver udfordret. Hellere det end en præst, der ikke mener så meget.”

Prøv at forestille jer, at en imam havde haft samme holdninger som præsten. Havde Khader stadig klappet i hænderne over at blive "udfordret" på vores accept af homoseksuelle? Jeg tvivler stærkt. I stedet for kritik hylder Khader nu ligefrem, at præsten har kontroversielle holdninger, og tilføjer: ”Der er ikke noget mere kedeligt end præster, der pakker tingene ind i politisk korrekt indpakning.”

Jeg har svært ved at sætte ord på, hvor hyklerisk det er, for er der nogen, der ellers aldrig tøver med at gå hårdt til religiøst formørkede mennesker, så er det Naser Khader. I dag vælger man i stedet at belønne manden med mulighed for at prædike på en af demokratiets fineste dage.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Du kan kommentere indlægget i bunden – vi opfordrer til en konstruktiv og ordentlig tone i debatten.
Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Det viser endnu en gang, at folkekirken og reaktionære kristne har ekstremt lang snor hos den principløse højrefløj.

Carl Valentin
Folketingskandidat for SF

Læs også

Der er desværre meget, der tyder på, at højrefløjens forargelse over homofobi, forældede kvindesyn og lignende kun for alvor er til stede, når det er muslimer, der er indblandet.

Jeg har svært ved at sætte ord på, hvor hyklerisk det er, for er der nogen, der ellers aldrig tøver med at gå hårdt til religiøst formørkede mennesker, så er det Naser Khader.

Carl Valentin

Den principløshed er problematisk, for det viser os jo, at højrefløjen enten holder hånden under reaktionære præster, hvis holdninger de foragter, eller blot er påtaget forargede, når imamer toner frem på skærmen og taler nedladende om kvinder eller homoseksuelle.

Højrefløjen er altså nødt til at bestemme sig: Enten siger de konsekvent fra over for homofobi og andre reaktionære holdninger, eller også glæder de sig over at blive ”udfordret”, som Khader åbenbart gør, når en reaktionær præst skal stå for åbningsgudstjenesten. Alt andet er hykleri.

I mange år har højrefløjen – til tider med rette – kritiseret venstrefløjen for at være berøringsangst i forhold til at sige fra over for reaktionære holdninger hos visse muslimer. Måske er det på tide, at højrefløjen ser en smule indad og dropper sin berøringsangst over for reaktionære kristne.

------------

Carl Valentin studerer samfundsfag og retorik på Københavns Universitet. Han er folketingskandidat for SF i København og landsledelsesmedlem i SF. Indlægget er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carl Valentin

MF (SF)
BA, samfundsfag (Københavns Uni. 2019)

Mette Bock

Sognepræst, Horsens Provsti, tv-vært, Dk4, fhv. kultur- og kirkeminister og MF (LA)
cand.phil. i filosofi (Odense Uni. 1982), cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1986)

Naser Khader

Ejerleder, rejseselskabet Palmyra Rejser, senioranalytiker ved Middle East Forum
cand.polit. (Københavns Uni. 1993), master i teologi (Københavns Uni. 2015)

0:000:00