Enhedslisten savner penge til sociale indsatser i ny boligaftale

AFTALE: Boligsociale indsatser får ikke midler med ny boligaftale. Enhedslisten frygter ghettoisering, mens boligminister Kaare Dybvad har fokus på renoveringer.  

(Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
(Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Maria Neergaard Lorentsen

Tirsdag landede regeringen en ny boligaftale. Men et punkt, der ikke er nævnt i aftalen, er den boligsociale indsats.

Med parallelsamfundsaftalen i 2018 blev midlerne til boligsociale indsatser reduceret med 100 millioner årligt – en post, der tidligere lå i boligaftalen.

Flere aktører frygter, at nedskæringen kan føre til ghettoisering i udsatte områder og havde derfor håbet på, at den boligsociale indsats ville blive et punkt i boligaftalen dette forår.

{{toplink}}
Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her

Dybvad: Vi har prioriteret renovering
Mange boligselskaber kommer til at miste de midler, der bruges på boligsociale indsatser i udsatte områder, fordi den ramme, man har afsat i parallelsamfundspakken, er mindre end det, der tidligere blev sat af i boligaftalen. Hvorfor er det ikke en del af aftalen?

“Det er det ikke, fordi vi i parallelsamfundspakken vedtog, at der skal bruges 380 millioner om året på boligsociale indsatser og huslejenedsættelser. Det er den ramme, der er til det boligsociale arbejde. I disse forhandlinger har vi diskuteret renoveringer og mulighed for at renovere mere grønt, og det har været den prioritering, vi har valgt,” siger boligministeren til Altinget.

Hvad tænker du om, at der vil være projekter, som kommer til at mangle midler, hvilket kan skabe nye sociale problemer?

“Det er jo en relevant diskussion, men jeg noterer mig også, at det også  grundlæggende er en kommunal opgave, og der er blevet sat penge af til netop det i nogle af de kommuner, der har store problemer, i udligningsreformen,” siger Kaare Dybvad.

Enhedslisten: Boligsociale midler er vigtige
Hos Enhedslisten kalder man det en mangel, at der ikke blev afsat midler til boligsociale indsatser:

0:000:00