Overblik: Folkemødet sætter fokus på verdensmål og København er vært for topmøde imod korruption

OVERBLIK: Folkemødet får næste år verdensmålene som overordnet tema, København bød regeringsledere og civilsamfund velkommen til et topmøde imod korruption, og så er verden blevet en trope-ø mindre. 

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) taler til den internationale konference imod korruption, der sidste uge blev afholdt i København.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) taler til den internationale konference imod korruption, der sidste uge blev afholdt i København.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Anders Brønd Christensen

Godmorgen, og velkommen til dit faste tilbageblik på den forrige uges vigtigste historier om verdensmål og bæredygtige investeringer.

Vi starter på solskinsøen Bornholm, hvor Folkemødet onsdag kunne løfte sløret for et nyt tiltag.

Fra 2019 får Folkemødet for første gang et overordnet tema, og det er verdensmålene, der får æren af at være det første af slagsen.

”Vi synes, at sådan et demokrati-event, som Folkemødet er, har en forpligtigelse til at sætte fokus på FN's verdensmål, som har tre-års jubilæum i år. Vi vil flytte den opmærksomhed, der har været på FN's verdensmål fra mest at være en pin på reverset, til, at vi sætter det ene ben foran det andet og begynder at handle,” siger bestyrelsesformand for Folkemødet, Michael Valentin, til Altinget.

Du kan læse den nyhed her, hvor Michael Valentin også forklarer, hvad Folkemødet selv vil gøre for at sætte fokus på verdensmålene.

IFU svarer igen på kritik
Fra Bornholm bevæger vi os til København, hvor Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU) i et debatindlæg i Altinget svarer igen på den kritik, som Afrika Kontakt har rettet mod fonden.

Afrika Kontakt vil blandt andet gerne have IFU til at love, at de fremover kun investerer i vedvarende energi. Men det er en dårlig idé, skriver Rune Nørgaard fra IFU.

”Med den nuværende teknologi er der intet land, som er i stand til at dække deres energiforsyning 100 procent med vedvarende energi. Der er fortsat brug for en såkaldt baseload produceret med fossile brændstoffer, der kan benyttes enten hele tiden eller som reservekapacitet, når vinden ikke blæser, eller solen ikke skinner. Det har vi også i Danmark,” skriver han blandt andet i indlægget, som du kan læse her.

Korruption på dagsordenen
Vi bliver i København, men bevæger os videre til et lidt andet emne.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00