Regeringen og KL igangsætter ny undersøgelse af kvalitet i dagtilbud

Parterne bag økonomiaftalen er enige om, at der skal ligge en vurdering af kvaliteten i danske børnehaver og vuggestuer klar inden næste års økonomiforhandlinger. Rådet for Børns Læring ønsker en undersøgelse, der sætter fokus på, hvilken effekt kvaliteten i dagtilbuddene har på, hvordan børnene klarer sig senere i livet.

Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Når regeringen og KL næste år igen skal lægge arm om kommunernes økonomi, vil der på forhandlingsbordet også ligge en færdig undersøgelse af kvaliteten i landets vuggestuer og børnehaver.

Det fremgår af den økonomiaftale, som regeringen og KL præsenterede tirsdag

Nyheden om kvalitetsundersøgelsen glæder formand for Rådet for Børns Læring, Charlotte Rønhof.

Rådet anbefalede allerede i 2019, at børne- og undervisningsministeren satte gang i en større, national undersøgelse af kvaliteten i dagtilbuddene.

"Baggrunden for vores anbefaling er, at vi ikke ved ret meget om kvaliteten på dagtilbudsområdet i Danmark," siger Charlotte Rønhof og fortsætter:

"I en række andre lande, som vi ofte sammenligner os med, har man løbende undersøgelser af kvaliteten på området. Men i Danmark famler vi lidt i blinde."

I en række andre lande, som vi ofte sammenligner os med, har man løbende undersøgelser af kvaliteten på området. Men i Danmark famler vi lidt i blinde.

Charlotte Rønhof
Formand, Rådet for Børns Læring

Undersøgelse med langsigtet perspektiv
Frem mod udgangen af 2021 skal aktørerne på området inddrages i arbejdet med at finde ud af præcis, hvordan undersøgelsen skal tilrettelægges.

Dog er der i aftaleteksten allerede lagt op til, at undersøgelsen skal tage udgangspunkt i den styrkede pædagogiske læreplan. Samtidig er der lagt op til, at det skal undersøges hvilken betydning kvaliteten i dagtilbuddene har for børnenes læring, udvikling og trivsel.

0:000:00