S-regeringen droppede headhuntere til at finde departementschefer straks efter valget

Da S-regeringen tiltrådte, blev der straks sat en stopper for brug af headhuntere som hjælp til at ansætte departementschefer. "Man risikerer at miste nogle af kandidaterne," mener Radikale, der bakkes op af headhuntere. Det afviser regeringen. Der er altid fokus på en grundig og objektiv tilgang, lyder det.

Den socialdemokratiske regering med statsminister Mette Frederiksen og finansminister Nicolai Wammen i spidsen stoppede praksissen med at benytte headhuntere til at hjælpe med rekrutteringen af departementschefer. Beslutningen blev taget umiddelbart efter, at Socialdemokratiet havde vundet regeringsmagten i sommeren 2019. Arkivfoto. 
Den socialdemokratiske regering med statsminister Mette Frederiksen og finansminister Nicolai Wammen i spidsen stoppede praksissen med at benytte headhuntere til at hjælpe med rekrutteringen af departementschefer. Beslutningen blev taget umiddelbart efter, at Socialdemokratiet havde vundet regeringsmagten i sommeren 2019. Arkivfoto. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-HansenSine Riis Lund

Både Lars Løkke Rasmussens og Helle Thorning-Schmidts regeringer har benyttet private headhunter-firmaer, når de har skullet rekruttere nye departementschefer.

Men Mette Frederiksens regering satte en stopper for den praksis umiddelbart efter, at Socialdemokratiet vandt magten i sommeren 2019. 

"Det kan oplyses, at der siden sommeren 2019 ikke er benyttet eksterne rekrutteringsbureauer i forbindelse med ansættelse af departementschefer," skriver Finansministeriet i en aktindsigt til Altinget.

Altinget har kortlagt, hvordan Mette Frederiksens regering på blot tre år har sagt farvel til 11 departementschefer fordelt på 20 ministerier, hvilket er historisk højt.

De mange afgange og omrokeringer betyder, at regeringen i 14 tilfælde har skullet rekruttere en ny departementschef uden hjælp fra en ekstern rekrutteringspartner siden sommeren 2019.

{{toplink}}
Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

Radikales næstformand, Martin Lidegaard, slår fast, at enhver regering har ret til at tilrettelægge ansættelsesforløbene, som den vil, men han vurderer, at den manglende eksterne rekrutteringsbistand risikerer at koste kompetente kandidater.

"Man frasorterer et felt. Der er jo en grund til, at så mange vælger at bruge professionel bistand, når man skal ansætte topchefer, så umiddelbart vil jeg tænke, at man risikerer at miste nogle af kandidaterne," siger han og tilføjer:

"Vi har ikke nogen forbehold overfor at bruge ekstern og privat hjælp i den sammenhæng, det gør de fleste store virksomheder jo også."

0:000:00