Stærk utilfredshed med forsinkede vand- og naturplaner

NATUR: I dag sendes de forsinkede vand- og naturplaner i høring. De grønne organisationer er utilfredse med, at planerne først sendes i høring hos kommunerne.
Anders Jerking
I dag sendes de stærkt forsinkede vand- og naturplaner i høring. Men i første omgang kun hos kommunerne. Det vækker utilfredshed i de grønne organisationer, som mener, at befolkningen bliver sat uden for indflydelse.

I Danmarks Naturfredningsforening er præsident Ella Maria Bisschop-Larsen bekymret.

"Vi frygter, at borgere og de grønne organisationer ikke får noget at skulle have sagt, fordi det hele er klappet af på forhånd. Først har regeringen lavet en aftale med støttepartiet, så med KL, og nu skal kommunerne høres. Derefter bliver det endelig vores tur, men det siger sig selv, at det på det tidspunkt bliver vanskeligt at ændre noget," siger hun og fortsætter:

"Direktivet giver mulighed for, at borgerne bliver hørt, så vi håber, at det bliver en reel mulighed og ikke bare et spil for galleriet, men jeg er ikke optimistisk."

Konsekvenser for naturen 
Dansk Ornitologisk Forening mener, at miljøministeren helt burde droppe forhøringen hos kommunerne.

"Ministeren har forhandlet hele efteråret med KL, og nu skal man så køre endnu en omgang med kommunerne for at få tiden til at gå. Det er en stor skuffelse, at vi ikke får mulighed for at kommentere planerne i denne omgang," siger foreningens næstformand, Niels Riis.

Han påpeger, at planerne skulle være offentliggjort inden 22. december 2008 og vedtaget i december sidste år. Nu frygter han, at planerne først bliver vedtaget i 2011.

"Forsinkelserne har alvorlige konsekvenser for naturen. Vi kan jo se, at fuglene forsvinder fra vores natura 2000-områder på grund af manglende naturpleje. I Tøndermarsken er to af de mest sårbare arter - sortternen og brushønen - helt væk. Om ganske kort tid begynder en ny ynglesæson, og så har vi mistet to år. Det er meget bekymrende," siger Niels Riis.

Vandplanerne for de 23 vandoplande og naturplanerne for de 246 natura 2000-områder sendes i dag i høring hos kommunerne og andre myndigheder.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ella Maria Bisschop-Larsen

Fhv. præsident, Danmarks Naturfredningsforening
cand.scient. i biologi (Københavns Uni. 1978)

0:000:00