Hans Kristian Skibby
 svarer 
Simon Kollerup

Hans Kristian Skibby (DF) spørger erhvervsministeren, Simon Kollerup, at lovforslaget ikke ændrer på, at eksisterende virksomheder fortsat skal overholde luftkravene ved jordoverfladen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 81, Spørgsmål 1
Kan ministeren bekræfte, at lovforslaget ikke ændrer på, at eksisterende virksomheder fortsat skal overholde luftkravene ved jordoverfladen?

Svar fra fredag den 17. januar 2020
Det forudsættes i besvarelsen, at spørgeren mener lugtkravene, idet lovforslaget ikke omhandler luftforurening.

Jeg kan bekræfte, at lovforslaget ikke ændrer noget i forhold til lugt ved jordoverfladen.

I henhold til lovforslaget kan erhvervsministeren efter ansøgning fra en kommunalbestyrelse i særlige tilfælde alene meddele tilladelse til at planlægge for boliger på lugtbelastede arealer, hvor lugtbelastningen fra eksisterende produktionsvirksomheder i over 1,5 m’s højde overstiger grænseværdierne for lugt.

Lovforslaget giver dermed ikke mulighed for, at erhvervsministeren kan give tilladelse til at planlægge for boliger på lugtbelastede arealer, hvor lugtbelastningen fra eksisterende produktionsvirksomheder overstiger grænseværdierne for lugt i og under 1, 5 m’s højde, og dermed heller ikke ved jordoverfladen.

ERHVERVSMINISTERIET Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Tlf.

Fax CVR-nr 33 92 33 50 33 12 37 78 10 09 24 85 EAN nr. 5798000026001 [email protected] www.em.dk
0:000:00