Folketinget freder alligevel lejere i domstolsaftale

Lejernes LO jubler over, at boligsager går fri af en ny og højere grænse for, hvornår lejere kan få hjælp ved domstolene til sager mod udlejeren.

Et ændringsforslag fra justitsminister Peter Hummelgaard (S) fritager i sidste øjeblik lejere fra en ny og omstridt grænse i såkaldte småsager ved domstolene. Det betyder, at mange lejere fortsat vil kunne gå til retten og få juridisk hjælp i boligsager mod deres udlejer.
Et ændringsforslag fra justitsminister Peter Hummelgaard (S) fritager i sidste øjeblik lejere fra en ny og omstridt grænse i såkaldte småsager ved domstolene. Det betyder, at mange lejere fortsat vil kunne gå til retten og få juridisk hjælp i boligsager mod deres udlejer.Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Dorte Ipsen Boddum

I sidste øjeblik inden Folketinget vedtager en ny flerårsaftale for domstolene, har justitsminister Peter Hummelgaard (S) fremlagt et vigtigt ændringsforslag for de mange danskere, der bor til leje.

Planerne om at hæve den såkaldte småsagsgrænse til 100.000 kroner bliver alligevel ikke til noget, når det gælder boligsager.

Her vil ændringsforslaget fra regeringen nu i stedet for fastholde en grænse på 50.000 kroner. Det betyder, at lejere fortsat vil kunne gå til domstolene og få hjælp af en advokat, hvis de har en sag til mindst 50.000 kroner.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00