Folketingsmedlemmer skifter parti som aldrig før. Men hvordan har partihopperne klaret sig til valget?

I den seneste valgperiode har der været historisk mange partihoppere i Folketinget. 22 forlod deres parti i valgperioden, men har det sat sit præg på deres personlige stemmetal ved valget? Få overblikket over, hvordan det er gået de partihoppere, der er genopstillet, her.

Sikandar Siddique (FG), Ida Auken (S) og Lars Løkke Rasmussen (M) er blot tre ud af 22 folketingsmedlemmer, der har forladt det parti, de blev valgt ind for ved valget i 2019.
Sikandar Siddique (FG), Ida Auken (S) og Lars Løkke Rasmussen (M) er blot tre ud af 22 folketingsmedlemmer, der har forladt det parti, de blev valgt ind for ved valget i 2019.Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix, Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix, Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Marie Møller MunksgaardLærke Møller Hansen

Midt i en tumultarisk valgperiode, der har budt på alt fra minksag til coronakrise og krig i Ukraine, har Folketingets medlemmer skiftet partier som aldrig før.

Siden valget i 2019 har hele 22 folketingsmedlemmer forladt det parti, de blev valgt ind for. Det er mere end en fordobling af den tidligere rekord på ni partihop i en valgperiode.

Blandt de mest markante skift er blandt andet Ida Auken (S), der forlod Radikale til fordel for Socialdemokratiet, Lars Løkke Rasmussen (M) og Inger Støjberg (DD), der begge forlod Venstre for senere at stifte nye partier og ikke mindst striben af tidligere DF'ere, der er hoppet over i Danmarksdemokraternes lejr.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00