Frederiksen lover langsigtet plan for genåbning

ÅBNINGSPLAN: Statsminister Mette Frederiksen (S) siger i Folketingssalen onsdag, at regeringen vil fremlægge en langsigtet plan, hvor man også kan se, hvilken rækkefølge brancher og institutioner vil åbne i. Aftalen skal indgås med Folketingets partier.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kristine Korsgaard

Venstre, Radikale, Konservative og andre partier har efterspurgt den i de seneste uger. Og nu lover statsministeren, at den kommer.

Regeringen vil nemlig i forbindelse med næste fase af samfundets genåbning fremlægge en mere langsigtet plan for, hvordan forskellige dele af samfundet skal åbne. Planen skal lægges efter aftale med Folketingets partier.

Det sagde Mette Frederiksen (S) i dag onsdag, da hun svarede på en hasteforespørgsel i Folketinget om regeringens håndtering af coronapandemien.

"Her præsenterer vi også den langsigtede plan for rækkefølgen i genåbningen. Så både borgere og virksomheder kender tidsperspektivet for eksempelvis restauranter, børnenes undervisning, idræt og storcentre," sagde statsministeren.

Regeringen vil ikke presses til at gå for hurtigt frem
Det var formændene for Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative, der havde stillet hasteforespørgslen.

I sin tale fastslog Mette Frederiksen også, at selv om der er pres fra mange partier om at få genåbnet forskellige dele af samfundet, må vi ikke sætte den opnåede kontrol over smittespredningen over styr.

"Lad mig gøre det helt klart. Regeringen kommer ikke til at lade sig presse til at gå for hurtigt frem," sagde statsministeren.

Frederiksen forlod salen på grund af sygdom i familien
Selv om forespørgslen var stillet til statsministeren, blev det finansminister Nicolai Wammen (S), der rundede debatten af med de afsluttende bemærkninger.

Mette Frederiksen måtte nemlig forlade salen på grund af akut sygdom i den nærmeste familie. Det oplyste Wammen og sendte på vegne af de tilstedeværende i salen statsministeren og hendes familie de varmeste tanker.

Se hele debatten her:

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

0:000:00