Beretning: Hver tiende server hos Statens It kan ikke sikkerhedsopdateres

537 servere hos Statens It kan ikke længere sikkerhedsopdateres, svarende til cirka ti procent af de i alt 5.353 undersøgte servere, viser ny beretning fra Rigsrevisionen, der foreslår at se på fordeling af ansvar.

Statsrevisorerne udtalte mandag middel kritik af Statens It for at have for mange servere, der ikke længere kan sikkerhedsopdateres. Konservatives Mette Abildgaard er formand for Statsrevisorerne. 
Statsrevisorerne udtalte mandag middel kritik af Statens It for at have for mange servere, der ikke længere kan sikkerhedsopdateres. Konservatives Mette Abildgaard er formand for Statsrevisorerne. Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Utilstrækkelig sikkerhed omkring statslige servere giver risiko for, at hackere kan misbruge eller ødelægge følsomme personoplysninger og forretningskritiske data.

Det er konsekvensen af, at 537 servere hos Statens It ikke længere kan sikkerhedsopdateres, da deres levetid er udløbet. Det er cirka ti procent af de i alt 5.353 undersøgte servere, som Statens It varetager driften af på vegne af 46 udvalgte myndigheder i en beretning fra Rigsrevisionen. 

“Statens It har ikke sikret, at serverne er blevet opgraderet eller nedlagt. Statens It har desuden et ufuldstændigt overblik over serverne, hvilket har forringet muligheden for at reagere hurtigt på cyberangreb og nye cybertrusler,” skriver Rigsrevisionen.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00