Regeringen udskyder (igen igen) revision af kontroversiel logning

OVERBLIK: Hverken Folketingets åbningstale eller regeringens lovprogram for 2019-2020 indeholder overraskelser på det digitale område. Logningen fortsættes, og en række lovforslag fra den forrige regering genfremsættes.

"Det er ikke alene it-systemer, der har fejlet. Det er ikke bare nogle forbrydere, der har stjålet af kassen. Det er den helt fundamentale tillid til, at fællesskabet fungerer". Ud over denne røffel til Skattevæsenets fejlbefængte it-systener – som Frederiksen bebudede ville blive tilført flere midler – var der ikke mange digitale nyheder i Mette Frederiksens tale ved folketingets åbning.

Dykker man ned i regeringens lovprogram for 2019-2020, der blev offentliggjort samtidig, er det også primært gammel vin på nye flasker. Herunder at en længe ventet revision af logningsreglerne ville blive udskudt.

Telebranchen ærgrer sig
En EU-dom fra 2016 krævede, at medlemslandene holdt op med at bedrive "generel og uddifferentieret" logning af teleoplysninger til efterforskning af kriminalitet. Daværende justitsminister Søren Pape bebudede, at man ville se nærmere på lovgivningen. Siden er denne revision blevet udsat talrige gange.

Login