svarer 
Ellen Trane Nørby

Sundheds- og Ældreudvalget spørger sundhedsministeren, Ellen Trane Nørby, om lovforslaget er teknologineutralt

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 127, Spørgsmål 42
Vil ministeren redegøre for, om L 127 er teknologineutralt?

Svar fra mandag den 18. februar 2019
”Vil ministeren redegøre for, om L 127 er teknologineutralt?” Svar:

Lovslaget er overvejende teknologineutralt, da lovforslaget for så vidt angår den fælles digitale infrastruktur ikke pålægger borgere eller myndigheder at anvende en lovbestemt teknologi til indberetning, opbevaring eller videregivelse af oplysninger. De digitale løsninger for implementering af lovforslaget kan derfor ændres i takt med den teknologiske udvikling.

Som eksempel på dette kan nævnes, at det fremgår af lovforslaget, at den fælles offentlige sundhedsportal sundhed.dk kan udgøre brugergrænsefladen til den fælles digitale infrastruktur for borgeren selv, men at lovforslaget ikke er til hinder for, at andre løsninger tages i brug.

For så vidt angår lovforslagets del vedrørende påmindelser til forældre om børnevaccination bemærkes det, at det i lovforslaget forudsættes, at påmindelserne om kommende og eventuelle manglende vaccinationer som udgangspunkt vil blive udsendt som digital post og via NEM-SMS til forældre, der er tilmeldt denne ordning. Det fremgår endvidere, at forældre vil få adgang til at få påmindelser om kommende og eventuelle manglende vaccinationer i den kommende borgerrettede app ”Min Læge”. Da lovforslaget således angiver specifikke kommunikationsmidler (digital post og NEMSMS), kan man sige, at lovforslaget på dette punkt ikke er fuldt ud teknologineutralt.

Da disse løsninger er udbredte løsninger til brug for digital kommunikation i det offentlige, vurderes dette dog ikke at stride imod de generelle principper for digitaliseringsklar lovgivning.
0:000:00