svarer 
Joy Mogensen

Vil ændringen sørge for, at streamingtjenester som Netflix omfattes af samme regler som TV2 Play?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 205, Spørgsmål 28

Er det korrekt forstået, at med ændringen af § 35 vil streamingtjenester som f.eks. Netflix og HBO fremover omfattes af samme regelsæt som TV 2 Play?

Svar fra fredag den 21. maj 2021

Det er korrekt forstået, at de foreslåede ændringer har til formål at ligestille selvstændige streamingtjenester med tv-stationers tilknyttede streamingtjenester. Det bemærkes, at ophavsretslovens § 35, stk. 5, allerede efter de nugældende regler omfatter tv-stationers tilknyttede streamingtjenester.

Følgende er angivet på side 8 i det kommenteret høringsnotat på baggrund af den offentlige høring over lovforslaget:

Formålet med forslaget til ændring af ophavsretslovens § 35, stk. 5, er, at ligestille broadcastere og selvstændige streamingtjenester, således at klareringssystemet i form af aftalelicensen i § 35 kan finde anvendelse, når streamingtjenester videredistribueres af andre.

I bemærkningerne til lovforslagets nr. 8 anføres det videre:

Den foreslåede bestemmelse vil betyde, at onlinetjenesteudbydere med et samlet udbud af audiovisuelt indhold – det vil sige streamingtjenester – kan stilles til rådighed af tredjemand on demand, når betingelserne for aftalelicens er opfyldt på samme måde, som hidtil alene har været gældende for radio- og fjernsynsforetagenders on demand tilbud. Bestemmelsen inkluderer selvstændige streamingtjenester i det eksisterende retransmissionssystem.

Joy Mogensen Dok. nr. 21/03442-

0:000:00